Pasta met boerenkoolpesto

Home / Niet gecategoriseerd / Pasta met boerenkoolpesto
Pasta met boerenkoolpesto

Bij boerenkool denken we vaak aan stamppot boerenkool, wist je dat je er ook heel veel andere lekkere recepten met boerenkool zijn?
Vandaag delen we het recept van pasta met boerenkoolpesto met je

𝐁𝐨𝐞𝐫𝐞𝐧𝐀𝐨𝐨π₯𝐩𝐞𝐬𝐭𝐨 𝐦𝐞𝐭 𝐬𝐩𝐚𝐠𝐑𝐞𝐭𝐭𝐒
2 Personen
IngrediΓ«nten:
100 gram diepvries boerenkool
50 gram pijnboompitten
1 grote teen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels geraspte oude kaas 30+
150 gram volkoren spaghetti
Β½ citroen
Bereidingswijze:
Laat de boerenkool ontdooien.
Breng water voor de spaghetti aan de kook.
Pureer de pijnboompitten met een staafmixer fijn.
Pureer de schoongemaakte knoflook en de boerenkool mee.
Voeg de olijfolie en de geraspte kaas toe.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.
Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.
Strooi er nog 1 el pijnboompitten over en serveer een salade erbij anders kan het net te weinig zijn.
Menusuggestie:
Ook lekker met broccoli!